Προφήτης Ηλίας και Χάος

Πληροφορίες Διαδρομής

Μήκος: 34,7χλμ.

Υψ. Ανάβαση: 667μ.

Υψ. Κατάβαση: 664μ.

Μέγιστο Υψόμετρο: 333μ.

Ελάχιστο Υψόμετρο: 0μ.

Μια διαδρομή στο νότιο άκρο της Αττικής, μπορεί να ξεκινήσει και από την Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου. Σχετικά εύκολη διαδρομή, με εξαίρεση την ανάβαση στον Προφήτη Ηλία, όπου έχει αρκετά μεγάλες κλίσεις.

 Τοπία ξερά κοντά στη θάλασσα και νεαρό πευκοδάσος στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, με ωραίες, ανοιχτές ματιές σε πολλά σημεία της διαδρομής. Το οδόστρωμα επίσης ποικίλο, από κομμάτια μονοπατιού μέχρι άσφαλτο στο κομμάτι της παραλιακής, η οποία θα κουράσει με τα χοντρά, τακουνάτα λάστιχα, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος επιστροφής εκτός από τον ίδιο με μικρές παραλλαγές οπότε αποφασίζετε.

Τροφοδοσία νερού υπάρχει στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, στο 18ο περίπου χιλιόμετρο της διαδρομής όπως προβάλλεται, και βέβαια στην παραλιακή (ταβέρνες και περίπτερα). Γενικά δεν είναι βόλτα που θα είστε ποτέ πολύ μακριά από πολιτισμό αν και σε πολλά σημεία θα νιώσετε έτσι.

Στην περιοχή του χάους υπάρχουν αρκετά μονοπάτια δεξιά και αριστερά της ασφάλτου, εμείς τα μάθαμε μετά κοιτώντας στο strava τα κοντινά στη διαδρομή segments. Αν τα έχετε περάσει μπορείτε να τα περιγράψετε στα σχόλια πιο κάτω. Επίσης ο χωματόδρομος προς τις Εσπερίδες (Λεγραινά) είναι γρήγορος, ρυθμικός και με ωραία θέα.