Ακόμα ένα «διπλό» βάθρο για την Εθνική Ομάδα στην Τουρκία

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας ορεινής ποδηλασίας στην Τουρκία. Μάλιστα, η αυλαία έπεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού υπήρξε διπλή εκπροσώπηση στο βάθρο των γυναικών στον βραδινό αγώνα που φιλοξενήθηκε στην πανέμορφη πίστα της Σακάρια.

Γιάχου και Αδάμ ξεχώρισαν στις γυναίκες
Η Ελευθερία Γιάχου και η Αλεξάνδρα Αδάμ ήταν οι δύο ποδηλάτισσες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αμφότερες κινήθηκαν σε πολύ δυνατό ρυθμό, η Γιάχου μάλιστα βρέθηκε επικεφαλής της κούρσας για αρκετή ώρα, καταλαμβάνοντας δίκαια από μία θέση στο βάθρο.

Η αθλήτρια του Άλφα Καλλιθέας τερμάτισε στην 2η θέση, 22 δευτερόλεπτα πίσω από την νικήτρια Τατιάνα Γκενέλεβα από το Καζακστάν. Η Αλεξάνδρα Αδάμ κινήθηκε λίγο πιο πίσω από τις δύο και με συνολική επίδοση 1 ώρας, 22 λεπτών και 18 δευτερολέπτων κατέκτησε την 3η θέση. Η Ειρήνη Καρούσου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 7η θέση, παρότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα.

Με αυτό τον τρόπο, προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι βαθμοί στην κατάταξη της UCI και η προσπάθεια για εξασφάλιση ενός ολυμπιακού εισιτηρίου ήρθε ένα βήμα πιο κοντά.

Εκ νέου 7ος ο Αντωνιάδης στους άνδρες
Στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών, ο Δημήτρης Αντωνιάδης τερμάτισε στην 7η θέση, όπως συνέβη και πριν από μερικές μέρες στην ίδια πίστα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας στάθηκε αρκετά καλά ανάμεσα σε ένα ανταγωνιστικό γκρουπ, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Χαρούν Μολλά τερμάτισε στην 15η θέση, ο Αλέξανδρος Καρούσος στην 16η και ο Νίκος Γεωργιάδης στην 20η! Για την ιστορία, ο Σίλας Γκραφ (Γερμανία) πήρε την πρωτιά, επικρατώντας στα τελευταία μέτρα του Ούρσιν Σπέχα (Ελβετία). Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μάρκους Άιντ (Γερμανία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την εκκίνηση του αγώνα σύσσωμη η ελληνική αποστολή, φωτογραφήθηκε μαζί με την τουρκική, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τις σχέσεις των δύο λαών.

Πηγή