Γύρος Υμηττού

Πληροφορίες Διαδρομής

Μήκος: 56,7χλμ.

Υψ. Ανάβαση: 1741μ.

Υψ. Κατάβαση: 1741μ.

Μέγιστο Υψόμετρο: 591μ.

Ελάχιστο Υψόμετρο: 101μ.

Εκτιμώμενη ώρα: 3,5-4,5 ώρες χωρίς στάσεις 

Η κλασική διαδρομή του γύρου του Υμηττού, με μικρή αλλαγή στην εκκίνηση από πιο ψηλά στη Βούλα. Μια γεμάτη μέρα ποδηλασίας, με εναλλαγές τοπίων, υπέροχες θέες και με μερικά πιο τεχνικά κομμάτια για ποικιλία.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η εύρεση νερού είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς η εφίδρωση είναι σημαντική, ειδικά στο ανατολικό κομμάτι που δεν υπάρχει σκιά για μεγάλα κομμάτια. Υπάρχει μια βρύση στον Άγιο Ιωάννη στο ύψος του Καρέα (περίπου στο 18ο χιλιόμετρο της άνω διαδρομής), αλλά μετά τίποτα μέχρι την πλατεία του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα, στο τέρμα της διαδρομής. Εμείς καταφύγαμε στο να αναζητούμε στα σπίτια στη Βύλιζα μερικά λίτρα για να βγει το τελευταίο κομμάτι, αν γνωρίζετε κάποιο σημείο τροφοδοσίας μοιραστείτε το στα σχόλια.

Μπορείτε να εισέλθετε στο γύρο από οποιαδήποτε σημείο σας εξυπηρετεί, η συνηθισμένη αφετηρία είναι η πλατεία του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα. Υπάρχουν αρκετές “παγίδες” στην πλοήγηση, οπότε φροντίστε να έχετε τουλάχιστον μια συσκευή με περασμένο το gpx για να μην χάσετε χρόνο σε επιστροφές και διορθώσεις πορείας.

Έχετε κάποια παραλλαγή της διαδρομής που αξίζει να γίνει γνωστή; Θα χαρούμε αν τη μοιραστείτε στα σχόλια πιο κάτω.