Κάτω Τιθορέα XCP 2022

Διοργάνωση Αγώνες
Κάτω Τιθορέα Χάρτης

Αγώνας: Κάτω Τιθορέα ΜΤΒ XCP 2022″

Ημερομηνία: 18 Σεπτεμβρίου 2022

Μήκος: 18χλμ και 43χλμ

Τοποθεσία: Κάτω Τιθορέα

Άρχείο GPX: Μη διαθέσιμο (υποβολή)

ΧάρτηςΕΔΩ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Ο Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα (ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.) μαζί με το Bike Expert και σε συνεργασία με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας διοργανώνουν τους «ΚΑΤΩ ΤΙΘΟΡΕΑ MTBΧCP 2022» – διασυλλογικούς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας, στο αγώνισμα XCP (POINT TO POINT), που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες θα έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ 43χλμ.
ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ 43χλμ.
ΜΑΣΤΕΡΣ 43χλμ.
ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 18χλμ.
SPORTIVE FUN ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+ 18χλμ.
SPORTIVE ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+ 43χλμ.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
8.30 – 9.30: Λειτουργία Γραμματείας
10:00: Αγώνας ΜΤΒ Point to Point Μεγάλη Διαδρομή 43χλμ.
10:10: Αγώνας ΜΤΒ Point to Point Μικρή Διαδρομή 18χλμ.
Το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, και θα ανακοινωθεί εκ νέου, στους συμμετέχοντες αθλητές και ομάδες.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Κάτω Τιθορέας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Μεγάλη Διαδρομή (~43 χλμ.) Η διαδρομή του αγώνα 43 χιλιομέτρων ξεκινά από την κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας και κατευθύνεται ανατολικά προς τις γραμμές του τραίνου περνώντας πάνω από την αερογέφυρα. Κάνοντας δεξιά μπαίνει σε χωματόδρομο και κινούμενη παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου κατευθύνεται προς την Αγία Παρασκευή. Από εκεί συνεχίζει να κινείται ανατολικά για να αλλάξει πορεία και να ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το Παρόριο. Κατευθυνόμενη τώρα δυτικά προς την Αγία Μαρίνα περνά κάτω από την αερογέφυρα, περιμετρικά από το χωριό του Παρορίου. Περνώντας μέσα από το χωριό της Αγίας Μαρίνας, συνεχίζει την πορεία της ανατολικά και μέσα από χωματόδρομο, και ανεβαίνει προς το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη. Από το εκκλησάκι κατηφορίζει προς το χωριό της Τιθορέας περνώντας οριακά μέσα από αυτό. Από την κορυφή της Τιθορέας μπαίνει σε χωματόδρομο, και πιάνοντας πλέον περισσότερο πεδινή έκταση περνά κάθετα από το τοπικό μικρό υδάτινο ρέμα Καχάλα για να αλλάξει πάλι πορεία και να αρχίσει να κατευθύνεται ξανά ανατολικά. Συνεχίζοντας σε πεδινή έκταση περνά κάτω από υπόγεια διάβαση για να καταλήξει στην κωμόπολη της Κάτω Τιθορέας, ολοκληρώνοντας μία νοητή κυκλική διαδρομή.

Mικρή Διαδρομή (~18χλμ). Είναι παρόμοια με τη μεγάλη διαδρομή. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι στο κομμάτι μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Τιθορέας η διαδρομή δεν ανεβαίνει πιο ψηλά στο βουνό, κινείται από άλλο χωματόδρομο και καταφτάνει πιο άμεσα στην Τιθορέα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες με δελτίο Ε.Ο.ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ σε ισχύ για το 2022. Κανείς αθλητής/τρια δεν μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες χωρίς την προβλεπόμενη Κάρτα Υγείας αθλητή/τριας και τα σωματεία θα πρέπει να αποστείλουν τη φόρμα συμμετοχής τους με e-mail στο admin@bncycling.com. Η φόρμα συμμετοχής αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε κάθε Σωματείο, ενώ υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του www.mtbxpert.gr και η δήλωση για τις sportive κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sportive υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό ικανότητας άθλησης (Βεβαίωση Ιατρού, κάρτα υγείας, κ.λπ.).

Οι αθλητές/αθλήτριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα, φθορά ή απώλεια υλικού, ενδυμάτων κ.λπ.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 13/09/2022 και ώρα 11:59π.μ.

Το παράβολο συμμετοχής έχει ως εξής:

Για όλους τους συμμετέχοντες (Επίσημες κατηγορίες και Sportive/Open) το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20,-€. Το παράβολο συμμετοχής θα καταβληθεί στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής τραπέζης:

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR3401108700000087000310620 – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 στο χώρο πλησίον της εκκίνησης. Οι αρχηγοί των ομάδων, θα προσέλθουν στην Γραμματεία, με τα δελτία των αθλητών τους για επίδειξη δελτίων, πληρωμή του παράβολου συγκεντρωτικά ανά ομάδα, και παραλαβή των αριθμών του αγώνα, μέχρι και 60’ πριν την εκκίνηση. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριών μέχρι την λήξη του αγώνα, όπου και θα παραδοθούν στους αρχηγούς των ομάδων. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα, ανά κατηγορία και ανά ομάδα, μέχρι και 30’ πριν την έναρξη της κατηγορίας τους.

Το τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 10:00 στον χώρο της Γραμματείας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ, καθώς και με την εγκύκλιο 10.1 του 2022, για το αγώνισμα XCC της Ορεινής Ποδηλασίας.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Η σειρά εκκίνησης προκύπτει με την τελευταία ατομική κατάταξη των αθλητών της UCI και της ΕΟΠ, ανά κατηγορία. Οι ποδηλάτες τοποθετούνται με τη σειρά, την οποία καλούνται στη γραμμή εκκίνησης. Ο αριθμός των αθλητών ανά σειρά θα αποφασιστεί από τον Αλυτάρχη και θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο. Ο αθλητής επιλέγει τη θέση του στη γραμμή εκκίνησης, από τις κενές θέσεις μέχρι να συμπληρωθεί η σειρά.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ/ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Θα γίνεται στον προκαθορισμένο χώρο, από τους μηχανικούς της κάθε ομάδας. Ο χώρος αυτός θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο και η παραμονή εντός του χώρου επιτρέπεται μόνο για διαπιστευμένους συνοδούς/προπονητές. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια (πλην αυτής από τον επίσημο μηχανικό της ομάδας εντός της Ζώνης Τεχνικής Βοήθειας) ή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.

Κάθε αθλητής, αναλόγως των ιδιαίτερων αναγκών του, είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που κρίνει ότι χρειάζεται για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του ή να προσέλθει στην ζώνη Τεχνικής Βοήθειας. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσει τον κοντινότερο Κριτή διαδρομής.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά, τόσο για τις βραβεύσεις, όσο και για την κατάταξη.

Οι βραβεύσεις κάθε κατηγορίας θα έχουν ως εξής:

1η θέση: Κύπελλο, Χρυσό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα
2η θέση: Αργυρό Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα
3η θέση: Χάλκινο Μετάλλιο και Τιμητικό Δίπλωμα
4η – 5η – 6η θέση: Τιμητικά Διπλώματα
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Βάση του εν ισχύ υγειονομικού πρωτοκόλλου κατά της Πανδημίας Covid-19 δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών. Σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, θα υπάρξει ενημέρωση για τον χώρο και χρόνο των απονομών.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Π.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ Μακρυγιάννης Χρήστος, 6979973675

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.