ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, 2021

Η Εθνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας επιστρέφει από την Σερβία γεμάτη εμπειρίες στις αποσκευές της. Η νεανική αποστολή άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, όλοι οι αθλητές αξιοποίησαν την ευκαιρία που πήραν από την Ε.Ο.Π, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον είναι εδώ.

Η Ελληνική Ομοσπονδία συγχαίρει τους ποδηλάτες της για την προσπάθεια που κατέλαβαν και την πολύ καλή εικόνα που άφησαν στην Σερβία.

Η αποστολή απαρτιζόταν από τους κάτωθι αθλητές και αθλήτριες:
Νίκος Γεωργιάδης (ΑΕΚ) – U23
Κατερίνα Ελευθεριάδου (ΠΓΣ Λάρισας) – U23
Ειρήνη Καρούσου (Κρόνος Νίκαιας) – U23
Στάθης Ακριτίδης (Ο Ποδηλάτης) – Έφηβος
Αλέξανδρος Αθανασιάδης (ΒΑΟ) – Έφηβος
Αλέξανδρος Καρούσος (Κρόνος Νίκαιας) – Έφηβος
Ελευθερία Γιάχου (Κρόνος Νίκαιας) – Νεάνιδα
Έλλη Τσαμανδάνη (Κάρδος Ιερισσού) – Νεάνιδα

Team Relay

Η αρχή έγινε με το ομαδικό (Team Relay), όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 1:19:50. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε ένα μηχανικό πρόβλημα για την Κατερίνα Ελευθεριάδου όπου κόστισε 4 λεπτά στον συνολικό χρόνο, η ελληνική εξάδα θα βρισκόταν τουλάχιστον τρεις θέσεις υψηλότερα. Στον αγώνα έλαβαν μέρος, Νίκος Γεωργιάδης (11:29), Κατερίνα Ελευθεριάδου (17:11), Ειρήνη Καρούσου (13:41), Αλέξανδρος Καρούσος (11:49), Ελευθερία Γιάχου (13:27) και Αλέξανδρος Αθανασιάδης (12:15).

Όσον αφορά τις πρώτες θέσεις, πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Ιταλία, στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ελβετία, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Γερμανία.

Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

Eliminator

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας περιλάμβανε τον αγώνα eliminator. Στους άνδρες, ο Στάθης Ακριτίδης ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 33η θέση, καθώς δεν κατάφερε να περάσει από τον προκριματικό. Στις γυναίκες, τόσο η Ειρήνη Καρούσου όσο και η Έλλη Τσαμανδάνη εξασφάλισαν την είσοδό τους στην τελική φάση. Η νεαρή ποδηλάτρια του Κρόνου Νίκαιας τερμάτισε στην 17η θέση, ενώ εκείνη του Κάρδου Ιερισσού στην 24η.

Όσον αφορά τις πρώτες θέσεις, πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η διαδοχική χρονιά αναδείχτηκε η 20χρονη Ιταλίδα, Γκάια Τορμένα. Την ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νέων Γυναικών στο cyclo cross Φεμ Φαν Έμπελ (Ολλανδία), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η πολύπειρη Ιρίνα Πόποβα (Ουκρανία).

Αναλυτικά αποτελέσματα γυναικών

Στην κατηγορία των ανδρών, για δεύτερη φορά στην καριέρα του την φανέλα του πρωταθλητή Ευρώπης κατέκτησε ο Γέορεμ Φαν Εκ (Ολλανδία, το 2015 η πρώτη). Δεύτερος τερμάτισε ο Λορέντσο Σέρρες (Γαλλία) και τρίτος ο Τζόελ Μπέρμαν (Σουηδία)

Αναλυτικά αποτελέσματα ανδρών

Cross Country Olympic

To Σαββατοκύριακο ήταν η σειρά για το Cross Country. Στους εφήβους ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης κατέλαβε την 64η θέση (πραγματοποίησε τους 5/6 γύρους), ενώ ο Αλέξανδρος Καρούσος τερμάτισε 45ος με χρόνο 1:14:44. Στις νεάνιδες η Ελευθερία Γιάχου κατετάγη 30η με χρόνο 1:14:57. Στους νέους άνδρες (U23) ο Νίκος Γεωργιάδης ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 60η θέση με χρόνο 1:25:08. Η Κατερίνα Ελευθεριάδου συμμετείχε στην κατηγορία νέων γυναικών (U23), καταλαμβάνοντας την 37η θέση (πραγματοποίησε τους 4/6 γύρους).

Αναλυτικά αποτελέσματα εφήβων
Αναλυτικά αποτελέσματα νεανίδων
Αναλυτικά αποτελέσματα νέων ανδρών
Αναλυτικά αποτελέσματα νέων γυναικών

Η Ελλάδα δεν είχε εκπρόσωπο στις κατηγορίες elite γυναικών και ανδρών. Στην πρώτη, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παουλίν Φεράν Πρεβό (Γαλλία) κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, διαλύοντας τον ανταγωνισμό από τον τρίτο γύρο της διαδρομής και μετά. Πίσω της η Ολλανδία έκανε το 2-3 με την Άννε Τέρπστρα και την Άννε Τάουμπερ, οι οποίες τερμάτισαν με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού.

Στην δεύτερη κατηγορία, ο Λαρς Φόρστερ από την Ελβετία κατέκτησε για 2η φορά στην καριέρα του την φανέλα του Ευρωπαίου Πρωταθλητή (2018 η 1η). Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Σεμπάστιαν Κάρστενσεν που χάρισε στην Δανία το δεύτερο μετάλλιο της ιστορίας της, ενώ τρίτος ήταν ο Φίλιπο Κολόμπο από την Ελβετία. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με εννέα ποδηλάτες να κινούνται μαζί στην πρωτοπορία έως τον τελευταίο γύρο, εκεί επιτέθηκε ο Φόρστερ και κατάφερε να πάρει διαφορά νίκης.

Αναλυτικά αποτελέσματα γυναικών
Αναλυτικά αποτελέσματα ανδρών

ΠΗΓΗ